Puur Achterhoeks brood smaakt vier keer beter:
- Lokaal Achterhoeks graan
- Vers volkoren meel met kiem van de héle korrel
- Pure ingrediënten zonder kunstgrepen
- Met echt vakmanschap van onze Achterhoekse bakker
De smaak begint al bij de bijzondere Achterhoekse granen. Zij worden verbouwd op de vruchtbare akkers van de Silvoldse Slaege. De granen worden na de oogst gemalen op de stenen van molen de Vier Winden in Vragender. Met als belangrijkste uitkomst dat het meel afkomstig is van de volledige korrel met kiem welke vaak verwijderd wordt. Deze kiem zorgt voor een extra smaakdimensie en is rijk aan voedingsstoffen zoals onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen. Vervolgens maken bakkers met hun eigen vakmanschap heerlijk brood. Je proeft dus in elk opzicht het pure vakmanschap uit eigen streek.
Wil je Puur Achterhoeks Brood proeven? Dat kan! Deze bakkers zorgen voor vier keer meer smaak. Vanaf nu is het Achterhoeks Meergranen Pompoenbrood verkrijgbaar, als eerste variant van Puur Achterhoeks Brood.
- Bakkerij ten Have in Silvolde
- Bakkerij ten Broeke in Lochem
- De bakkerijen van Kaspers in Doetinchem en omstreken
- Bakkerij Het Goede in Dieren
- Bakkerij de Heelewegge in Heelweg (Varsseveld)
- Bakkerij Schreuder Eibergen
Hoe weet je zeker dat er Achterhoekse ingrediënten in zitten? Vraag het de bakker, hij of zij vertelt er graag meer over!
Meer weten over de achtergrond van lokaal graan? Lees dit bericht!